התוסף SEO by Yoast היה בשנים האחרונות התוסף היחידי עליו סמכתי בהקשר של אופטימיזציית SEO לאתרי וורדפרס, די מובן לאור העובדה שלא היו תוספי SEO מקיפים כמו יואסט בתחילת הדרך. אך היום לעומת זאת המצב שונה…
ישנו תוסף (פלאגין) חדש יחסית בשוק הנקרא Rank Math המלא בפיצ׳רים שימושיים, וסביר להניח שרבים מכם כבר שמעו עליו וכנראה אף משתמשים בו לאופטימיזצית SEO באתר הוורדפרס שלכם.
אז Rank Math הואילו לספק לי רשיון לגירסת ה Premium של התוסף בכדי שאכתוב עליו פוסט בעברית. ולמרות זאת, המדריך לפניכם בהחלט רלוונטי גם לגירסה החינמית של Rank Math.
בפוסט זה נציג את התוסף Rank Math, נסביר כיצד להתקין תוסף זה ונסקור את ההגדרות המומלצות שעליכם להגדיר בתוסף. אני מבטיח לעדכן את הפוסט בהתאם לשינויים בעתיד. אם לכם כח להקדמות גשו היישר לחלק המדבר על התקנה והגדרות התוסף.
מספר מילים על התוסף Rank Math והפיצ׳רים איתם הוא מגיע
Rank Math הוא תוסף SEO מודולרי עם כמעט כל הפיצ׳רים שאתם יכולים לצפות מתוסף SEO. התוסף מאפשר לכם לבצע אופטימיזציה למנועי חיפוש כמו גוגל באופן רוחבי כמו גם לעמודים ופוסטים אינדיבידואלים.
Rank Math הוא תוסף קל להתקנה ולתפעול ומספק מעין ״אשף הגדרות״ (Setup Wizard) המאפשר לכם להגדיר את מרבית אפשרויות התוסף בצורה מהירה ופשוטה.
Rank Math הוקמה בהודו בשנת 2018 ועובדים בה כ 30 אנשי צוות ברחבי העולם. ב Rank Math כיום עושים שימוש למעלה ממיליון משתמשים פעילים, והוא תופס פופולאריות ותאוצה בקרב משתמשי וורדפרס.
Rank Math הוא תוסף מודולרי כפי שציינו המאפשר לכם לכבות או להדליק את המודולים הרלוונטים בלבד עבור האתר שלכם. מערכת מודולרית זו מקלה עליכם בסיטואציות בהן אתם משתמשים בתוסף אחר או בדרך שונה עבור פונקציונליות מסויימת הקשורה ל SEO, כך שלא יהיה שום קונפליקט בין אלו.
התוסף מגיע עם אפשרויות סכמה (Schema) ו Rich Snippets כחלק מחבילת המודולים שהוא מציע וזה יתרון לא מבוטל על המתחרים שלו. אם אינכם יודעים, סכמה בשתי מילים הוא קוד שמוזרק לעמודי האתר ועוזר למנועי חיפוש להבין טוב יותר על מה העמוד שלכם מדבר וכיצד יש להציגו בתוצאות החיפוש.
התוסף אף מגיע עם מודול בשם SEO Audit הבודק את מצב האתר מבחינת SEO ומספק המלצות לשיפור. ולמרות היותו פיצ׳ר מצויין (בטח לאלו שאינם בקיאים ב SEO), נציין כי הוא מכסה אך ורק את האספקטים הבסיסיים ולא את כל הנדרש לבצע בכדי לקבל את תוצאות הטובות ביותר מבחינה זו.
1. התקנת התוסף Rank Math
כהתקנת כל תוסף אחר, גשו לממשק הניהול של וורדפרס > תוספים > תוסף חדש וחפשו את הביטוי Rank Math. לחצו לאחר מכן על ״התקנה״ (Install), ובסיום ההתקנה הפעילו את התוסף.

הפעלת התוסף תוביל אתכם ישירות למסך חיבור החשבון שלכם ב Rank Math. באפשרותכם ליצור חשבון חינמי ב Rank Math או לוותר על הרשמה זו ולהמשיך לאשף ההגדרות של התוסף.

2. אשף ההגדרות – הגדרות ראשוניות (Basic Options)
אשף ההגדרות מאפשר לכם לקבוע את ההגדרות העיקריות של התוסף, לחבר את החשבון האנליטיקס שלכם ואת החשבון בגוגל סרץ׳ קונסול לתוסף. בנוסף, תוכלו לקבוע באשף זה את הגדרות מפת האתר, לייבא את נתוני ה SEO מהתוסף הישן בו השתמשתם וכדומה.
לא חייבים להשתמש באשף זה בכדי להגדיר את התוסף וניתן לעשות זאת ידנית במסך ההגדרות של התוסף. על כל מקרה ולצורך מדריך זה נראה כיצד להשתמש באשף זה ולאחר מכן נעבור על שאר הגדרות התוסף.
בואו נעבור יחד על אותו אשף הגדרות של התוסף Rank Math…
א. בחרו את אפשרות ההגדרות המתקדמות (Advanced)
בהתאם לרמת ההבנה שלכם אתם יכולים לבחור אשף הגדרות מתקדם או פשוט יותר. במדריך זה נעקוב אחר אפשרות ההגדרות המתקדמות באשף.

ב. ייבוא הגדרות מתוסף ה SEO הקודם
אם כבר קיים באתר שלכם תוסף SEO מותקן, תהיה לכם האפשרות לייבא את ההגדרות מהתוסף הקיים.

ג. הוספת פרטי האתר
וודאו במסך זה את סוג האתר שלכם: האם זה בלוג, פורטפוליו, חנות או עסק קטן למשל. הוסיפו לאחר מכן לוגו של האתר שלכם עבור גוגל והוסיפו תמונה שתוצג כאשר משתפים את האתר ברשתות החברתיות.
שימו לב במסך זה לגודל התמונות המומלץ עבור הלוגו ועבור התמונה שתשמש לשיתוף ברשתות החברתיות.

ד. חיבור שירותי גוגל (אנליטיקס וסרץ׳ קונסול)
אם כבר יש לכם חשבון בגוגל אנליטיקס ובגוגל סרץ׳ קונסול, חברו שירותים אלו ואשרו לתוסף לגשת אל הנתונים ששירותים אלו מספקים. אם אין ברשותכם עדיין חשבונות בשני אלו, אנו מציעים כי תעשו הפסקה עם אשף ההגדרות ופתחו חשבון בגוגל אנליטיקס כמו גם ב Google Search Console.

אם יש לכם כבר חשבונות בגוגל אנליטיקס ובסרץ׳ קונסול שמקושרים לאתר, אפשרו לתוסף לגשת אל הנתונים. ולאחר מכן בחרו את הפרופילים הרלוונטיים באותם חשבונות.
Rank Math אף מאפשרת לכם להתקין דרך התוסף את קוד המעקב של גוגל אנליטיקס אם לא עשיתם זאת כבר בדרך אחרת.

ה. הגדרת מפת האתר (Sitemap)
מפת אתר או Sitemap בלועזית הוא קובץ המספק מידע על עמודים, וידאו וסוגי קבצים נוספים הקיימים באתר שלכם למנועי חיפוש. אותם מנועי חיפוש (כמו גוגל) קוראים קובץ זה בכדי להבין טוב יותר כיצד לסרוק את האתר שלכם באופן היעיל ביותר.
עליכם לבחור במסך זה אם להפעיל את אפשרות מפת האתר ב Rank Math או לא. אנו ממליצים להפעיל אפשרות זו יחד עם שאר ההגדרות במסך זה.
שימו לב להגדרת ה Categories תחת Public Taxonomies. סמנו תיבה זו רק אם אתם מעוניינים שעמודי הארכיון של אותן קטגוריות / טקסונומיות ייסרקו ויופיעו פוטנציאלית בתוצאות החיפוש.

ו. הגדרות אחרונות באשף ההגדרות
השלב האחרון באשף ההגדרות מאפשר מספר הגדרות מינוריות של התוסף. אנו ממליצים להפעיל את ההגדרות לפי התמונה מטה. הנה הסבר קצר על הגדרות אלו:
- Noindex Empty Category and Tag Archives – סמנו אפשרות זאת בכדי שעמודי קטגוריות ותגיות ללא תוכן יהיו חסומות ולא יופיעו בתוצאות החיפוש.
- Nofollow External Links – אנו ממליצים לא להפעיל אפשרות זו מכיוון ובמרבית המקרים אתם בהחלט מעוניינים שגוגל תעקוב אחר אותם קישורים חיצוניים באתר שלכם. בשתי מילים, זהו סיגנל חשוב ומנועי חיפוש מסתכלים על קישורים חיצוניים כמקור נוסף למידע שיכול לעזור למשתמש לקבל את האינפורמציה שהוא מחפש.
- Open External Links in New Tab/Window – בחרו אפשרות זו אם אתם מעוניינים שכל קישור חיצוני באתר שלכם ייפתח בדפדפן בלשונית חדשה (מומלץ).

בזאת סיימנו עם אשף ההגדרות של Rank Math. במסך הבא תגלו כפתור כחול הנקרא "Setup Advanced Options״. לחיצה על כפתור זה תוביל אתכם לאשף בכל פחות שלבים הנקרא אשף ההגדרות המתקדמות.
3. אשף ההגדרות – הגדרות מתקדמות (Advanced Options)
לאחר סיום אשף ההגדרות הבסיסי, יופיע בפניכם אשף נוסף עם הגדרות קצת יותר מתקדמות.
א. מנהל התפקידים – Role Manager
אותו Role Manager מאפשר לכם לקבוע לאילו מסוגי המשתמשים הרשומים באתר שלכם תהיה גישה להגדרות התוסף. בהתאם לסוג האתר שלכם לשיקולכם האם להשתמש באפשרות זו או לא. ברוב במקרים ואם אין לכם מספר רב של משתמשים הכותבים תוכן באתר – אין צורך להפעיל אפשרות זו.

ב. שגיאות 404 והפניות
הפיצ׳ר Monitor 404 קובע אם התוסף Rank Math יעדכן אתכם במידה ומנועי חיפוש או משתמשים נתקלים בעמוד שאינו נמצא, כלומר בשגיאה Not Found 404 (הדף לא נמצא). מומלץ להפעיל אפשרות זו.
הפיצ׳ר Redirection מאפשר לבצע הפניות 302 זמניות או הפניות 301 קבועות בין כתובות URL באתר שלכם. בשילוב עם הפיצ׳ר הקודם תוכלו לבצע את ההפניות הרצויות של כתובות URL שאינן תקינות. גם במקרה זה, אנו ממליצים להפעיל פיצ׳ר זה.

ג. סכמה – Schema Markup
בחלק זה תוכלו לקבוע את ברירת המחדל של הגדרות הסכמה עבור הפוסטים והעמודים באתר שלכם. לא נרחיב על מהי סכמה מכיוון וכבר כתבתי פוסט על סכמה ונתונים מובנים. במרבית המקרים אתם יכולים פשוט לאפשר הוספה של סכמה מסוג Article או Blog Post עבור פוסטים ולבטל סכמה עבור עמודים.
באופן כללי אין צורך להיות מודאגים מהוספת סכמה בשלב זה, אז אם אינכם סגורים על איזה סוג סכמה להוסיף פשוט בטלו לגמרי את האפשרות.

בזאת סיימתם עם אשף ההגדרות של התוסף Rank Math! לחיצה על Save and Continue תוביל אתכם ללוח הבקרה של התוסף היישר ללשונית המודולים (Modules).
3. לוח הבקרה – Dashboard
לוח הבקרה של Rank Math מכיל ארבעה לשוניות כשהעיקרית ביניהן היא הלשונית Modules. הדבר הראשון שעליכם לעשות בלשונית זו הוא להפעיל את Advanced Mode בחלקו הימני העליון של המסך.
מודולים – Modules
אפשרות זו תציג לכם מודולים נוספים, חלקם מגיעים עם הגרסה החינמית וחלקם דורשים את גרסת ה Pro של התוסף. שימו לב כי אינכם מפעילים מודולים שלא לצורך, כאלו שאינכם מתכוונים להשתמש בהם.

הנה הרשימה המלאה של המודולים המגיעים עם התוסף Rank Math:
- 404 Monitor – ניטור שגיאות 404, הצגת error log, שימוש ביומן שגיאות זה לתיקון בעיות והפניות. לאחר השימוש מומלץ לבטל את המודול בכדי למנוע מסד נתונים מנופח.
- ACF – מאפשר ל Rank Math לבצע אנליזה לתוכן הנמצא בשדות ACF. יש להפעיל רק במידה וקיים תוכן רלוונטי בשדות ACF.
- AMP – יש להפעיל במידה ואתם משתמשים ב Accelerated Mobile Pages (שאנחנו ממש לא אוהבים אם לומר את האמת).
- Analytics – מאפשר לראות מידע מסרץ׳ קונסול, אנליטיקס ו AdSense ישירות ב Rank Math. עניין של נוחות. אנו מעדיפים פשוט לראות את המידע בסרץ׳ קונסול עצמה ולמנוע מסד נתונים מנופח.
- bbPress – מאפשר שליטת Meta Tags טובה יותר בפורומים של bbPress. (רק אם אתם משתמשים).
- BuddyPress – מאפשר שליטת Meta Tags טובה יותר בפורומים של BuddyPress. (רק אם אתם משתמשים).
- Image SEO – מאפשר שליטה טובה יותר באופטימיזציה של תמונות למנועי חיפוש. הוספת טקסט אלטרנטיבי (Alt text), כיתוב (Captions) ותיאור באופן אוטומטי. השתמשו בפונקציית ה Alt text אם אינכם עושים זאת עצמאית כשאתם מעלים תמונה.
- Instant Indexing – מעדכן את מנוע החיפוש Bing כשאתם מעדכנים או מוסיפים תוכן כלשהוא כך שיופיע (בתקווה) מהר יותר בתוצאות החיפוש (לשיקולכם).
- Link Counter – מציג עבורכם את מספר הקישורים החיצוניים והפנימיים בכל עמוד/פוסט. יכול לעזור לכם באופטימיזצית On-Page SEO. לשיקולכם, אנו לא משתמשים, יכול לגרום ל DB מנופח.
- Local SEO & Knowledge Graph – מרחיב את אפשרויות ה Local SEO שהתוסף מציע. מתאר לגוגל על העסק שלכם ומייצר מפת אתר לוקאלית (KML).
- News Sitemap – הפעילו רק אם אתם מפרסמים תוכן ב Google News.
- Redirections – מאפשר ביצוע הפניות דרך Rank Math (הפניות ברמת השרת מהירות יותר).
- Schema (Structured Data – מוסיף סכמה ונתונים מובנים לעמודי האתר (במידה ואכן יופיעו בגוגל ישפר את מספר הקליקים (CTR) על התוצאה שלכם.
- Role Manager – מאפשר להגביל את אפשרויות התוסף למשתמשים בהתאם לתפקיד שלהם.
- SEO Analysis – מבצע אנליזה לאתר ומספק המלצות לשיפור SEO (ברמת SEO טכני ולא ברמת On-Page SEO). בצעו אנליזה, תקנו את הבעיות ואז כבו את המודול.
- Sitemap – מייצר מפת אתר (XML Sitemap) – תומך בתגית hreflang ומעדכן את מנועי החיפוש בעת שינוי.
- Video Sitemap – מייצר מפת אתר לוידאו/סרטונים המופיעים באתר שלכם. אפשרות נחמדה במידה ואתם משתמשים בסרטונים מקוריים שלכם באתר.
- Google Web Stories – אופטימיזציה ל Web Stories ב Rank Math.
- WooCommerce – מפעיל מספר אפשרויות הקשורות לווקומרס לטובת אופטימיזציה של ווקומרס עם ה meta data הנכון יחד עם סכמה למוצרים בחנות שלכם (מומלץ בהחלט לחנויות ווקומרס).
4. הגדרות כלליות – General Settings
מסך ההגדרות הכלליות של Rank Math מכיל הגדרות המשפיעות על SEO באתר שלכם באופן כללי. ניתן לגשת למסך זה בחירת WordPress Dashboard > Rank Math > General Settings.

א. קישורים – Links
- Strip Category Base: להפעיל – הסרת /category/ מכתובות ה URL של קטגוריות.
- Redirect Attachments: להפעיל – תמונות וקבצים נוספים מייצרים עמוד (וכתובת URL) באופן אוטומטי בוורדפרס. נכון יהיה להפנות כתובות אלו לפוסט אליו שייכתם את התמונה או את הקובץ.
- Redirect Orphan Attachments: עמוד הבית – אותו רעיון כמו הסעיף הקודם, רק שבמקרה זה מדובר על תמונות או קבצים שאינם משוייכים לשום פוסט או עמוד (יתומים).
- Nofollow External Links: לכבות – קישורים חיצוניים הם חיוניים ל On-Page SEO של עמודי האתר שלכם. אם תמנעו מגוגל לעקוב אחר קישורים אלו תפגעו כנראה בקידום שלכם.
- Open External Links in New Tab/Window: להפעיל – על קישורים חיצוניים להפתח בלשונית חדשה בדפדפן כך שהמתשמש לא יעזוב את האתר שלכם.
- Affiliate Link Prefix: אם אתם משתמשים בקישורי Affiliate, הוסיפו כאן את הקידומת (prefix) של קישורים אלה בכדי שאנליזת התוכן של Rank Math לא תחשיב אלו כקישורים פנימיים.
ב. פירורי לחם – BreadCrumbs
אם אינכם משתמשים בפירורי לחם (BreadCrumbs), אין צורך שתגדירו כלום בחלק זה. אם אתם מעוניינים להוסיך את אותם פירורי לחם לתבנית שלכם, תוכלו לעשות זאת עם הקוד הבא:
/**
* Use the following code in your theme template files to display breadcrumbs:
*/
<?php if (function_exists('rank_math_the_breadcrumbs')) rank_math_the_breadcrumbs(); ?>
ניתן אגב גם להשתמש בשורטקוד [[rank_math_breadcrumb]] על מנת להציג את פירורי הלחם
- Enable breadcrumbs function: להפעיל – יש להפעיל אם אתם רוצים להשתמש בפירורי הלחם.
- Separator Character: » לבחירתכם. קובע את הקו המפריד שיופיע בפירורי הלחם.
- Show Homepage Link: לבחירתכם – קובע האם להראות את הקישור לעמוד הבית בפירורי הלחם.
- Homepage label: בית – הטקסט שיופיע עבור הקישור לעמוד הבית.
- Homepage Link – הכתובת אליה יפנה הקישור לעמוד הבית .
- Prefix Breadcrumb – טקסט שיופיע לפני פירורי הלחם (למשל – אתם נמצאים כאן.).
- Archive Format: ארכיון עבור %s – זו ההמלצה. (אותו %s יציג את שם הטקסונומיה המדוברת).
- Search Results Format: תוצאות חיפוש עבור %s – זו ההמלצה. (אותו %s יציג את מילת החיפוש).
- 404 label: שגיאת 404 – העמוד לא נמצא – הטקסט שיופיע בפירורי הלחם בעמוד 404.
- Hide Post Title: לכבות – להסתיר את שם הפוסט בפירורי הלחם. לשיקולכם אך לא מומלץ.
- Show Category(s): להפעיל – הצגת הקטגוריה תאפשר למשתמשים לראות היכן הם נמצאים.
- Hide Taxonomy Name: להפעיל – אנו לא רואים שום סיבה להתייחס לזה אחרת מאשר לקטגוריות.
- Show Blog Page: להפעיל – לשיקולכם – אנו לא רואים סיבה מיוחדת מדוע לא להראות עמוד זה.
ג. תמונות – Images
- Add missing ALT attributes: להפעיל – הוספה אוטומטית של טקסט אלטרנטיבי לתמונות. עקרונית עליכם היה להוסיף את אותו טקסט אלטרנטיבי בכל פעם שהוספתם תמונה באתר שלכם. אם לא עשיתם זאת, הפיצ׳ר הזה מצויין ויחסוך לכם הרבה זמן.
- Alt attribute format: %filename% – התוסף Rank Math יוסיף את שם הקובץ לטקסט האלטרנטיבי. שימו לב כי עליכם לקבוע שם קובץ המתאר את התמונה לפני העלתה לוורדפרס.
- Add missing TITLE attributes: לכבות – אותו TITLE מופיע כשהמשתמשים מרחפים עם העכבר מעל לקישור מסויים. לשיקולכם, אין לכך השפעה על קידום האתר.
- Add missing image caption: לכבות – הפעילו רק אם אתם מעוניינים להוסיף כיתוב אוטומטי בתחתית התמונות באתר. אם תפעילו יהיה באפשרותכם לבחור את פורמט הכיתוב.
- Add missing image description: לכבות – אין שום סיבה להפעיל זאת. אותו תיאור תמונה מופיע בעמוד ה attachment של התמונות (אך ביצענו לאלו הפניה זוכרים??).
- Change casings: לא לשנות – מאפשר ל Rank Math לשנות את הטקסט בשלושת הנקודות הקודמות שהזכרנו ל uppercase או lowercase למשל…
- Add ALT attributes for avatars: לכבות – אנו לא רואים סיבה מיוחדת מדוע להוסיף alt text לאותן צלמיות משתמש (avatars).
- Replacements: אפשרות מאד נחמדה של Search & Replace לשלושת סוגי הטקסט שניתן לקבוע לתמונות.
ד. כלי מנהל האתרים – Webmaster Tools
מאפשר לכם להכניס את הקוד המאפשר לאמת את הכלים השונים לניהול אתרים, למשל עם גוגל סרץ׳ קונסול. לא מחייב, ניתן לעשות זאת גם ידנית או במספר דרכים אחרות.

ה. עריכת הקובץ Robots.txt
Rank Math מאפשרת לכם לערוך את הקובץ robots.txt דרך הממשק של התוסף. על כתובת מפת האתר שלכם להופיע בקובץ זה. לא נרחיב מעבר לכך מכיוון וכבר כתבתי פוסט בעבר ספציפית על הקובץ robots.txt והמשמעות שלו ל SEO.
על הקובץ robots.txt להיות ממוקם בספרייה הראשית של האתר שלכם. site.co.il/robots.txt.
ו. אחר – Others
לשונית ״אחר״ היא המקום להגדרות שונות שאינן קשורות לסעיפים האחרונים שהזכרנו.
- Headless CMS Support: לכבות אלא אם אתם משתמשים בוורדפרס כ Headless CMS
- Show SEO Score to Visitors: לכבות אין שום סיבה להציג ציון זה לציבור
- RSS Before Content: להשאיר ריק – רק במידה ואתם מעוניינים להכניס תוכן לפני כל פוסט ב RSS Feed
- RSS After Content: להשאיר ריק – רק במידה ואתם מעוניינים להכניס תוכן אחרי כל פוסט ב RSS Feed
- Remove Media Data from RSS feed: לכבות אלא אם יש לכם סיבה מיוחדת להסיר תמונות מהפיד
ז. ווקומרס – WooCommerce
- Remove base: OFF – הסרה של ״/shop/״ מכתובות ה URL באתרי ווקומרס
- Remove category base: OFF – הסרה של /product-category/ מכתובות ה URL באתרי ווקומרס
- Remove parent slugs: OFF – הסרה של קטגוריית האב מכתובת ה URL
- Remove Generator Tag: ON – מומלץ להסיר לטובת אבטחת האתר
- Remove Schema Markup on Shop Archives: OFF – כבו אם אתם מעוניינים להסיר את קוד הסכמה מעמודי הארכיון של החנות
- Select Brand: בחרו את הטקסונומיה שמתארת את המותג של המוצרים בחנות שלכם.
- Global Identifier: בחרו את ה Unique Product Identifier.
- Show Global Identifier: OFF אפשרות להצגת ה UPI בעמוד המוצר – ראו דוגמה
- Noindex Hidden Products: ON – לא לבצע אינדקס לעמודי המוצר עם עמוד הקטלוג של ווקומרס.
ח. עריכת הקובץ htaccess
מאפשר לכם להשתמש ב Rank Math בכדי לערוך את הקובץ htaccess. המלצה אחת שאני יכול לתת לכם היא להוסיף Security Headers לטובת אבטחת האתר. הנה כלי שמאפשר לכם לבדוק את מצב האתר שלכם מבחינת Security Headers.

ט. ניטור שגיאות 404 – Monitor
- Mode: Simple – אפשרות הקובעת כיצד ה log ייראה, כש Simple יציג רק את כתובת ה URL והשעה, כש Advanced מציג מידע נוסף כמו הדף המפנה. שימו לב שמצב Advanced ידרוש משאבים רבים יותר.
- Log Limit: 100 – קובע כמה שורות יופיעו ב log. כמות של 100 אמורה לספק, במידה ולא ויש לכם מספר שגיאות גבוה מ 100 – פשוט תקבעו מספר גדול יותר.
- Exclude Paths: השתמשו באופציה זו אם אותו log של שגיאות 404 מכיל כתובות לא רלוונטיות ואתם מעוניינים לסנן תוצאות אלו.
- Ignore Query Parameters: לכבות – עליכם להפעיל אפשרות זו רק במידה וב log של אותן שגיאות 404 אתם רואים מספר רב של אותן כתובות URL אך עם פרמטרים שונים בסופן.
י. הפניות – Redirections
- Debug Redirections: לכבות – השתמשו באופציה זו בכדי לנטר בעיות בהפניות. הפעלת האפשרות תציג מידע עם פרטים במקום לבצע את ההפנייה בפועל.
- Fallback Behavior: Default 404 – מציין לאן להפנות במקרה וכתובת ה URL אליה בוצעה ההפניה אינה קיימת.
- Redirection Type: 301 Permanent Move – סוג ההפנייה שתתבצע. במרבית במקרים, תרצו שזו תהיה הפניית 301 קבועה.
- Auto Post Redirect: לשיקולכם – מייצר באופן אוטומטי הפניות כאשר אתם משנים כתובת של פוסטים, קטגוריות וכדומה בממשק הניהול. יכול להיות מאד נוח ולחסוך זמן.
יא. אנליטיקס – Analytics
בחלק זה תוכלו לחבר את גוגל סרץ׳ קונסול, גוגל אנליטיקס וגוגל AdSense ל Rank Math כך שתוכלו לצפות במידע מכלים אלו ישירות בממשק התוסף. לא נרחיב על חלק זה וכדאי לדעת של Rank Math מדריך מצויין על הנושא. בכל מקרה, זה יכול להיות נוח, אך שימו לב כי זה עלול בקלות לגרום למסד נתונים מנופח.

סתם טיפ: אתם יכולים לבדוק את גודל הטבלאות במסד הנתונים שלכם באמצעות התוסף Advanced Database Cleaner.
יב. בינה מלאכותית – Content AI
Content AI הוא מודול של Rank Math שמתיימר לוודא כי התוכן שאתם כותבים כתוב בצורה הנכונה עבור המשתמשים ועבור מנועי החיפוש לטובת דירוג גבוה יותר. לא נרחיב על מודול זה, מידע נוסף לגביו תמצאו בדוקומנטציה של Rank Math.
כותרות ומטא – Titles & Meta
חלק זה מכסה את הגדרת הכותרות ותגיות המטא שמשחקות תפקיד חשוב באיך מנועי חיפוש מבינים את התוכן שלכם. לכן, חשוב לבצע אופטימיזציה של אותן כותרות עבור כל אחד מהעמודים והפוסטים שלכם, ולא משנה כמה גדול האתר שלכם. בואו נתחיל….
א. מטא גלובלי – Global Meta
- Robots Meta: (אינדקס / Index) – ברירת המחדל צריכה להיות אינדקס כך שהתוכן שלכם יופיע במנועי החיפוש. למידע נוסף תנו מבט בדוקומנטציה הרשמית.
- Advanced Robots Meta: השאירו על -1, -1, Large – הגדרות אלו שולטות על כיצד התוכן שלכם יופיע בסניפטים בתוצאות החיפוש.
- Noindex Empty Category and Tag Archives: להפעיל – אם יצרתם קטגוריות או תגיות ולא שייכתם אליהן פוסטים, זה אומר כי אלו ריקות מתוכן ואין שום סיבה שיופיעו בתוצאות החיפוש.
- Separator Character: –כרצונכם. זה הסימן המפריד שיופיע כשתשתמשו במשתנה %sep%. עוד על משתנים בהמשך הפוסט.
- Capitalize Titles: לשיקולכם – לא רלוונטי לעברית וכנראה שתעשו זאת בעצמכם כבר לכותרות באנגלית.
- OpenGraph Thumbnail: אם לא הגדרתם תמונה לשיתוף בהגדרות המקומיות של הפוסט/העמוד אז זוהי תהיה התמונה שתופיע כשאתם משתפים אלו ברשתות החברתיות.
- Twitter Card Type: השאירו על Summary card with large image – זו ברירת המחדל (הנה דוגמה).
- Custom Image Watermarks: לשיקולכם. מוסיף סימן היכר (watermark) לתמונות הפוסט/העמוד כשאתם משתפים אותן (בדרך כלל הלוגו שלכם).
- Default Thumbnail Watermark: אם בחרתם watermark בחלק הקודם ושמרתם את השינוי – אותו watermark יופיע עבורכם בחלק זה. בחרו אותו או אחת מהאופציות המגיעות עם Rank Math.
ב. קידום לוקאלי – Local SEO
החלק המדבר על Local SEO מכיל את כל ההגדרות ה meta הרלוונטיות לעסקים מקומיים. הוספת Local SEO יעזור למנועי חיפוש, כמו גם ל Apple Maps, Yelp וכלים נוספים לזהות את האתר שלכם כעסק מקומי ולהציג אותו בתוצאות החיפוש עבור ביטויים הקשורים לסוג העסק שלכם.
- Person or Company: בחרו האם האתר מייצג אדם פרטי או חברה.
- Name: הכניסו את שם החברה או את השם הפרטי .
- Logo: הוסיפו את הלוגו של החברה – עדיף כתמונה ריבועית.
- URL: הכניסו את שם הדומיין בדרך כלל כתובת האתר.
- Email: אם אתם מעוניינים שמנועי חיפוש יציגו את האימייל שלכם (אל תכניסו אימייל פרטי).
- Phone: הכניסו את מספר הטלפון. יוצג במנועי חיפוש עבור משתמשי מובייל.
- Address: הכניסו את הכתובת המלאה של העסק.
- About Page: בחרו את העמוד המכיל מידע אודות החברה (עמוד אודות).
- Contact Page: בחרו את עמוד יצירת הקשר. (עמוד צור קשר).
ג. מטא חברתי – Social Meta
הכניסו את כתובת העמוד שלכם בפייסבוק אם קיים, כמו גם את כתובת הפייסבוק הפרטית אם אתם מעוניינים ב Facebook Authorship המאפשרת מתן קרדיט לכותב הפוסט בפוסטים שאתם משתפים.
ד. עמוד הבית – Homepage
חלק זה הוא פשוט קיצור להגדרות ה SEO המקומיות של Rank Math, אותן הגדרות שבאפשרותכם לקבוע בעריכת עמוד הבית עצמו. חלק זה שימושי בעיקר אם עמוד הבית שלכם מוגדר כ״פוסטים אחרונים״ בהגדרות הקריאה בממשק הניהול של וורדפרס.
כך או כך, עוד נדבר על ההגדרות המקומיות בחלק ב׳ של המדריך על Rank Math.
ה. מחברים – Authors
במרבית האתרים אפשרות זו צריכה להיות כבויה. אפשרות זו שימושית במידה ויש לכם מספר כותבי תוכן באתר, ואתם מעוניינים שגוגל תציג את עמוד הארכיון של כל אחד מאותם מחברים בתוצאות החיפוש של וורדפרס.
עמוד הארכיון של כל מחבר מכיל את כל הפוסטים שאותו מחבר כתב, וניתן לגשת לעמוד זה בממשק הניהול של וורדפרס > משתמשים ולחיצה על הצגה ליד משתמש מסויים.
במידה ואתם מעוניינים להציג עמודים אלו בתוצאות החיפוש, הפעילו את האפשרות וקבעו את ההגדרות הרלוונטיות. נשמח לענות על שאלות בהקשר זה בתגובות הפוסט.. 🙂
ו. עמודים שונים – Misc Pages
- Date Archives: לכבות – רעיון דומה לארכיון המחברים, רק שכאן מדובר על עמודי ארכיון לפי תאריכים.
- 404 Title: קבעו בחלק זה את הכותרת עבור עמוד 404.
- Search Results Title: אותו רעיון רק עבור עמוד תוצאות החיפוש באתר שלכם.
- Noindex Search Results, Paginated Pages, Archive Subpages, Password Protected Pages: להפעיל את כולם – אין צורך להפעיל אף אחת מאפשרויות אלו. הפעלתן עלולה לעתים ליצור מצב של תוכן כפול.
ז. פוסטים – Posts
- Single Post Title: ניתן להשתמש אך ורק ב %title% שזה כותרת הפוסט. זה בדרך כלל מספיק, אך ניתן להוסיף קו מפריד ואת שם האתר בכדי לחזק את המותג שלכם על ידי הצגת שם האתר בתוצאות החיפוש: %title% %sep% %sitename%
- Single Post Description: השתמשו ב %excerpt% אם אינכם כותבים meta description לפוסט (עדיף לרשום בעצמכם). אף במקרה ולא תעשו זאת Rank Math ישתמש ב excerpt של הפוסט עבור ה meta description. אם אינכם כותבים את ה excerpt בעצמכם, וורדפרס ומכאן Rank Math תייחס ל excerpt את חמישים המילים הראשונות של הפוסט באופן אוטומטי.
- Schema Type: Article – הגיוני עבור כל בלוג כמעט מכיוון וכל פוסט הוא מאמר.
- Headline: השימוש ב %seo_title% הגיוני במקרה זה.
- Description: %excerpt% – אותו רעיון כמו ההגדרה ב־Single Post Description. ניתן לחילופין להשתמש ב־ %seo_description%.
- Article Type: אם אין זה אתר חדשות פשוט השאירו על Article.
- Post Robots Meta: כבוי למעט מקרים ואתם מעוניינים בהגדרת meta גורפת עבור הפוסטים (noindex, nofollow etc)
- Link Suggestions: כבוי – מומלץ להוסיף קישורים פנימיים רק כשהם רלוונטים ולא בצורה עיוורת על בסיס ההמלצות של התוסף.
- Primary Taxonomy: Categories – בחרו את טקסונומית ברירת המחדל.
- Slack Enhanced Sharing: כבוי. הפעילו אם אתם מעוניינים להציג מידע נוסף על העמוד שאתם משתפים ב Slack.
- Add SEO Controls: להפעיל – להפעיל. מאפשר את העריכה של הגדרות ה SEO עבור פוסטים.
- Bulk Editing: לשיקולכם. מאפשר את עריכת הפוקוס Keyword במספר פוסטים במקביל בעמוד המציג את כל הפוסטים.
- Custom Fields: הוסיפו כאן את שמות ה Custom Fields (עבור פוסטים) אם קיימים כך ש Rank Math תתייחס לתוכן המופיע בהם בשקלול ציון העמוד.
ח. עמודים – Pages
לא נעבור סעיף־סעיף, שכן ההגדרות עבור עמודים דומות מאוד לאלו של פוסטים.
ט. עמודי קובץ מצורף – Attachments
לא תהיה לכם אפשרות לשנות הגדרות בחלק זה מכיוון והגדרתם ש Rank Math יבצע הפניה לעמוד ה Attachments. תנו מבט בקישור הבא למידע נוסף על הפניית עמודי Attachments…

נספח – משתנים דינמיים ב-Rank Math
Rank Math מאפשר להשתמש במשתנים דינמיים בכותרות ה-SEO ובתיאורי המטא שלכם. משתנים אלו שואבים מידע ישירות מהתוכן באתר, מה שמקל על יצירת מטא נתונים אופטימליים ודינמיים לכל עמוד או פוסט.
הנה רשימה של משתנים נפוצים בדוגמת Rank Math יחד עם הסבר ודוגמאות לשימוש:
משתנים נפוצים ב-Rank Math
- %title%: כותרת הפוסט או העמוד.
- %sitename%: שם האתר.
- %excerpt%: התקציר של הפוסט.
- %date%: תאריך הפוסט.
- %category%: הקטגוריה של הפוסט.
- %primary_category%: הקטגוריה הראשית שהוקצתה לפוסט.
- %tags%: התגיות שהוקצו לפוסט.
- %customfield(field_name)%: ערך של שדה מותאם אישית. יש להחליף את
field_name
בשם של שדה מותאם אישית.
דוגמאות לתבניות של כותרות SEO
%title% | %sitename%
→ "10 טיפים לאופטימיזציית SEO | הבלוג שלי"
%primary_category%: %title%
→ "וורדפרס: איך לבצע אופטימיזציה את האתר שלך"
דוגמאות לתיאורי מטא
%excerpt%
→ "למדו צעד אחר צעד איך לשפר את הביצועים של קידום האתר שלכם."
%title% - עודכן בתאריך %date%
→ "איך לבצע אופטימיזציה לבלוג שלך – עודכן בתאריך 20 ביוני 2024"
על ידי שימוש נכון במשתנים של Rank Math, תוכלו להבטיח שנתוני המטא של העמודים יהיו דינמיים, מדויקים ואופטימליים למנועי חיפוש – תוך חיסכון בזמן ושמירה על עקביות.
סיכום
המדריך הזה עבר איתכם על הגדרות ה-SEO החשובות ביותר בתוסף Rank Math, במטרה לעזור לכם לבצע אופטימיזיציה ולקדם את אתר הוורדפרס במנועי החיפוש. הסברנו על תכונות מרכזיות כמו הפניות, אנליטיקות, וכלי תוכן מבוססי AI – ונתנו המלצות פרקטיות מה כדאי להפעיל ומה פחות.
המטרה שלנו היא לעזור לכם לשפר את הביצועים של האתר שלכם במנועי החיפוש, תוך שמירה על יעילות והימנעות מטעויות נפוצות כמו נפיחות במסד הנתונים או בעיות של תוכן כפול.
Rank Math כולל הרבה יותר ממה שסקרנו כאן – ואנו נמשיך לעדכן את המדריך כדי להוסיף תכנים נוספים. אם יש לכם שאלה או התלבטות לגבי הגדרה מסוימת, השאירו תגובה ואנחנו נשמח לעזור ולהשיב במהירות.