התוסף שדות מיוחדים (כלומר Advanced Custom Fields) הוא אחד התוספים החזקים ביותר ליצירת שדות מותאמים (Custom Fields) ולהרחבת היכולות של וורדפרס. לתוסף קיים פיצ׳ר קצת פחות מוכר אך מאד שימושי בשם Clone Field.
שימו לב כי Clone שדה מסוג קיים רק בגרסת PRO של Advanced Custom Fields.
שדה מסוג Clone מאפשר לכם לשכפל שדות (או קבוצת שדות) ובכך מאפשר דרך פלקסבילית להשתמש בשדות קיימים ללא הצורך להגדיר אלו מחדש.
בפוסט זה נבחן מהו שדה מסוג Clone, כיצד להגדיר שדה זה ולהשתמש בו, ונספק מספר דוגמאות קוד המתארות כיצד להשתמש, או נכון יותר, כיצד להציג את המידע של שדות מסוג זה בתבניות עמוד בוורדפרס.
מה זה ACF Clone Field?
השדה Clone ב ACF מאפשר לכם לבצע שימוש חוזר בקבוצת שדות או שדות קיימים בקוֹנְטֶקְסְט חדש. זאת אומרת שבמקום ליצור מחדש שדות זהים כלשהם בקבוצת שדות אחרת, תוכלו פשוט ״לשכפל״ את אותם שדות ובכך לשמור על קונסיסטנטיות ולגרום לתהליך ניהול השדות יעיל יותר.
שדה מסוג Clone תומך בשלושה סוגי שכפול:
- קבוצה (Group): משכפל את השדות או קבוצות השדות הנבחרים ומציג אותם כקבוצה בתוך השדה הראשי.
- רָצִיף (Seamless): משכפל את השדות הנבחרים ומציג אותם ללא קיבוץ ויזואלי, כך שהם משתלבים בצורה חלקה בתוך קבוצת השדות הראשית.
- קבוצה עם תווית (Group with Label): משכפל את השדות יחד עם תווית הקבוצה שלהם, מה שמאפשר הבחנה ברורה.
יתרונות השימוש ב Clone Field
לשימוש בשדה מסוג Clone מספר יתרונות:
- עקביות: ניתן לעשות שימוש חוזר בשדות קיימים מבלי ליצור חדשים, פעולה המבטיחה עקביות של נתונים ושדות בין חלקים שונים באתר שלכם.
- יעילות: השימוש בשדה מסוג Clone מצמצם את הזמן המושקע ביצירת שדות קיימים ומבטיח שכל השדות ינוהלו ממקום אחד.
- גמישות: ניתן לשכפל שדות בודדים או קבוצות שדות שלמות, בהתאם לצרכים שלכם.
כיצד להגדיר שדה Clone
כדי להגדיר שדה Clone ב-ACF, בצעו את השלבים הבאים:
1. צור או ערוך קבוצת שדות
גשו לACF > קבוצות שדות בלוח הבקרה של וורדפרס ולחצו על הוסף שדה.
כעת יש להוסיף את כותרת קבוצת השדות.
2. הוסיפו שדה Clone
בחרו את שדה Clone מתפריט הסוגים של השדות.
אין צורך לציין שעליכם לתת שם לשדה ה-Clone.
3. בחרו מה לשכפל
בהגדרות שדה ה-Clone, תוכלו לבחור שדות בודדים או קבוצות שדות שלמות לשכפול.
4. בחרו הצגת Clone
בחרו כיצד יוצגו השדות המשוכפלים (Group, Seamless או Group with Label).
5. שמרו את קבוצת השדות
לאחר ששדה ה-Clone מוגדר, שמרו את השינויים.
דוגמה: שכפול קבוצת שדות
נניח שיש לכם קבוצת שדות בשם "פרטי קשר" עם שדות כמו "מספר טלפון" ו"כתובת אימייל". אתה רוצה להשתמש בקבוצה זו במספר סוגי פוסטים.
- גשו לשדות מותאמים אישית > קבוצות שדות.
- לחצו על הוסף קבוצת שדות חדשה וצרו קבוצת שדות חדשה עבור סוג פוסט אחר.
- בתוך קבוצת השדות החדשה, הוסיפו שדה Clone ובחרו את קבוצת "פרטי קשר" לשכפול.
- בחרו באפשרות התצוגה (לדוגמה, תצוגה חלקה) כדי לוודא שהיא משתלבת בפריסת קבוצת השדות החדשה.
הצגת המידע של שדה Clone בתבנית עמוד (ב Frontend)
לאחר שהגדרתם את שדה ה-Clone, הצגת הנתונים בפרונטנד היא פשוטה. מכיוון שהשדות המשוכפלים פועלים כשדות ACF רגילים, ניתן להשתמש באותם תגיות תבנית של ACF להצגת הנתונים.
דוגמת קוד להצגת נתוני שדה Clone
<?php
// הצגת מספר טלפון משוכפל
$phone = get_field('phone_number'); // בהנחה ששדה מספר הטלפון שוכפל
if ($phone) {
echo 'טלפון: ' . $phone;
}
// הצגת כתובת אימייל משוכפלת
$email = get_field('email_address'); // בהנחה ששדה האימייל שוכפל
if ($email) {
echo 'אימייל: ' . $email;
}
?>
מקרי שימוש לשדות Clone של ACF
שדה ה-Clone של ACF שימושי במגוון תרחישים:
- בלוקים של נתונים לשימוש חוזר: שכפלו קבוצות שדות כמו "פרטי קשר" או "קישורים לרשתות חברתיות" כדי להבטיח עקביות בין סוגי פוסטים שונים.
- אלמנטים חוזרים: אם יש לכם אלמנטים חוזרים, כמו שאלות נפוצות (FAQs) או ביוגרפיות של חברי צוות, תוכלו לשכפל את השדות וליישם אותם בחלקים שונים באתר שלכם.
- הגדרות תבנית או הגדרות אתר: השתמשו בשדה Clone בהגדרות תבנית או פאנלים של הגדרות כלליות כדי להבטיח שימוש עקבי בשדות בכל האתר.
אפשרויות מתקדמות לשדות Clone
שדה ה-Clone מגיע עם מספר אפשרויות מתקדמות להתאמת ההתנהגות שלו לצרכים שלכם:
- קידומת לשמות שדות: אופציה המאפשרת להוסיף קידומת לשדות המשוכפלים, כדי למנוע התנגשויות (Conflicts) במקרים בהם יש לכם שדות דומים במקומות אחרים.
- תצוגה חלקה: אפשרות זו מסתירה את הקיבוץ של השדות המשוכפלים ומשלבת אותם ישירות בקבוצה הראשית למראה נקי ואחיד יותר.
א. קידומת לשמות שדות – Prefix Field Names
אפשרות הקידומת לשמות שדות בשדות Clone של ACF היא תכונה חשובה שמסייעת למנוע התנגשויות בין שמות שדות, במיוחד כשאתה משכפל שדות שעשויים כבר להימצא באותו הקשר או בקבוצות שדות שונות. באמצעות קידומת, אתה מבטיח שלשדות המשוכפלים יש מזהים ייחודיים מבלי לשנות את הפונקציונליות שלהם.
מדוע להשתמש בקידומת לשמות שדות?
בעת שכפול שדות או קבוצות שדות שלמות, שמות השדות המקוריים נשמרים כברירת מחדל. אם תשכפל קבוצת שדות המכילה שדות עם אותם שמות כמו שדות בקבוצה הראשית (או בקבוצות משוכפלות אחרות), זה עלול להוביל להתנגשויות נתונים או להחלפות. על ידי הוספת קידומת, אתה יוצר מזהה ייחודי לכל שדה משוכפל ומונע התנגשויות.
דוגמה לשימוש בקידומת לשמות שדות
נניח שיש לך קבוצת שדות בשם "פרטי קשר" עם שדות כמו "phone_number" ו-"email_address". אם תשכפל את הקבוצה הזו בתוך קבוצת שדות אחרת, תוכל להוסיף קידומת כמו "company_". שמות השדות יהפכו ל-"company_phone_number" ו-"company_email_address".
כך ייראה הקוד בעת שליפת השדות עם קידומת:
<?php
// שליפת מספר טלפון מהקבוצה המשוכפלת עם קידומת
$phone = get_field('company_phone_number');
if ($phone) {
echo 'טלפון: ' . esc_html($phone);
}
// שליפת כתובת אימייל מהקבוצה המשוכפלת עם קידומת
$email = get_field('company_email_address');
if ($email) {
echo 'אימייל: ' . esc_html($email);
}
?>
ב. תצוגה חלקה – Seamless Display
אפשרות התצוגה החלקה בשדות Clone של ACF שולטת באופן שבו השדות המשוכפלים משולבים חזותית בתוך קבוצת השדות הראשית. כאשר אתה בוחר באפשרות זו, השדות המשוכפלים מוצגים באותה שורה עם השדות הראשיים ללא קיבוץ או הפרדה חזותית.
מדוע להשתמש בתצוגה חלקה?
התצוגה החלקה שימושית במיוחד כאשר אתה רוצה שהשדות המשוכפלים ירגישו כחלק מקבוצת השדות הראשית, במקום להופיע כקבוצה נפרדת של שדות. הדבר יוצר חוויית משתמש חלקה יותר בלוח הבקרה של וורדפרס ומאפשר לשדות להשתלב זה בזה, במיוחד כאשר אתה משתמש באותם שדות באזורים שונים באתר.
דוגמה לתצוגה חלקה
נניח שיש לך קבוצת שדות "פרטי מוצר" המכילה שדות כמו "product_name" ו-"product_price". יש לך גם קבוצת שדות נפרדת עבור "מידע על ספק".
על ידי שכפול קבוצת "מידע על ספק" עם אפשרות התצוגה החלקה, השדות מקבוצת הספק (כגון "supplier_name", "supplier_phone") יופיעו ישירות בתוך השדות של המוצר, ללא הפרדה ויזואלית.
אפשרות התצוגה החלקה משפרת את חוויית המשתמש בעת הוספת נתונים, מכיוון שהיא שומרת על פריסת הטופס נקייה וללא קיבוץ שדות מיותר.
טיפים לעבודה עם שדות Clone
להלן כמה טיפים שיעזרו לך לעבוד בצורה יעילה יותר עם שדות Clone של ACF:
- היזהרו מקונפליקטים בשמות השדות: בעת שכפול שדות, ודאו ששמותיהם לא מתנגשים עם שדות אחרים בקבוצת השדות הראשית. השתמשו באפשרות "קידומת לשמות שדות" כדי למנוע בעיות פוטנציאליות.
- שכפול שדות מורכבים: אם אתה משכפל שדות תוכן גמיש או חוזרים, ודא שהמבנה וההיררכיה שלהם מובנים היטב, שכן פריסתם עשויה להשפיע על האופן שבו הם מוצגים ב Frontend.
- ארגנו את קבוצות השדות שלך: כדי לנצל את שדות ה-Clone בצורה מיטבית, שמרו את קבוצות השדות מאורגנות ומסומנות כהלכה לזיהוי ושכפול מהיר.
שימוש בשדות Clone של ACF מאפשר להפחית באופן משמעותי את תהליך יצירת השדות ולשפר את יעילות ניהול השדות בוורדפרס. על ידי תכנון מוקפד של קבוצות השדות ושימוש בשכפול בעת הצורך תוכלו לחסוך זמן ולהבטיח טיפול עקבי בנתונים בתהליך פיתוח ותחזוקת האתר .
קריאה נוספת בעמוד המשאבים של ACF.