חיפוש ]

גוטנברג | Gutenberg – העורך החדש של וורדפרס

אולי שמתם לב לרעידות מסויימות סביב עולמה של וורדפרס. משהו מתבשל כבר לא מעט זמן ושמו הוא גוטנברג (Gutenberg). זוהי סביבת עריכה חדשה בוורדפרס והשפעתה הולכת להיות די משמעותית.

אנשים מסויימים מקבלים עורך זה בזרועות פתוחות, לעומת זאת אחרים מבקרים אותו קשות. אך בין שני אלו ישנה קבוצה מאד גדולה של משתמשי וורדפרס להם אין מושג כלל על מה מדובר. בפוסט זה אכיר לכם את גוטנברג – העורך החדש של וורדפרס.

מה זה גוטנברג (Gutenberg)?

גוטנברג הוא עורך חדש לוורדפרס שהחליף בגירסה 5.0 את עורך ה TinyMCE איתו עבדנו שנים רבות (עורך ה WYSIWYG איתו אתם עורכים פוסטים ועמודים). העורך הישן של וורדפרס, הקלאסי במילים אחרות, דרש מאיתנו להשתמש בשורטקודים, תוספים ולא מעט HTML על מנת להגיע לתוצאות מסויימות.

עורך ה  TinyMCE הישן לא היה נוח במיוחד לעבודה וישנן לא מעט פעולות אשר לא היה ניתן לבצע איתו ועיצובים אותם לא ניתן ליישם באמצעותו. אפשרויות כמו תמונות שהם Fixed או כאלו שנמתחות לרוחב כל המסך, רקעים לאלמנטים, הוספת ווידג׳טים באמצע התוכן וכדומה לא היו אפשריים בעורך זה ללא עזרים חיצונים או תוספים.

מטרתו של עורך גוטנברג החדש הוא להקל (בין היתר) על תהליך הכתיבה והעריכה ולאפשר לא מעט אפשרויות עימוד ועיצוב חדשות, במיוחד עבור אלו שרק החלו להתעסק עם וורדפרס. לפני שנמשיך בואו נראה כיצד נראה העורך הקלאסי מול גוטנברג החדש:

העורך הנוכחי (הקלאסי) של וורדפרס

העורך הקלאסי של וורדפרס

העורך הקלאסי של וורדפרס

גוטנברג – העורך החדש של וורדפרס

גוטנברג - העורך החדש של וורדפרס

גוטנברג – העורך החדש של וורדפרס

זה הרבה יותר משינוי אסתטי – גוטנברג משנה לגמרי את חווית העריכה על ידי אימוץ שיטת הבלוקים, כך שכל חלק בתוכן הוא בלוק מסוג מסויים לו ניתן לקבוע הגדרות בהתאם לאופי הבלוק (עוד על כך בהמשך). השאיפה היא להוסיף לעורך זה אפשרויות עימוד מתקדמות יותר עם הזמן וזאת בכדי לאפשר חווית עריכה וכתיבה פשוטה וחלקה יותר, בין היתר.

עדכון —— הפסקאות הבאות עד לחלק ״העורך של גוטנברג הוא רק הצעד הראשון בעתידה של וורדפרס״ אינן רלוונטיות כבר מאחר וגוטנברג מגיע כברירת מחדל עם וורדפרס 5.0 ומעלה.

בשלב הנוכחי גוטנברג נמצא בתהליך פיתוח ואינו מיועד לעבוד באתרים חיים. מכיוון וגוטנברג כרגע עדיין ניסיוני, הצוות אשר עובד על פיתוח גוטנברג מעודד אנשים לנסות את העורך החדש ולהשאיר פידבקים ותגובות בפורום התמיכה של וורדפרס.

נכון לזמן כתיבת פוסט זה, גוטנברג מגיע כתוסף לוורדפרס (עד שייצא רשמית בגירסת וורדפרס 5.0). ניתן להתקין אותו מספריית התוספים וכרגע בעל כ 300,000 התקנות אקטיביות. הוא דורש וורדפרס בגירסה 4.8 ומעלה ובעל דירוג ממוצע די נמוך של 2.3 כוכבים.

אחת הסיבות לציון הנמוך היא כמות האנשים שהולכים להפגע בצורה כזו או אחרת מהשינויים שגוטנברג יביא עימו. אלו יגרמו להמון עבודה עבור מפתחי תוספים המעוניינים ליישר קו ולהתאים עצמם לעורך החדש. השינוי ידרוש אף ממפתחי וורדפרס ללמוד לא מעט חומר בכדי להשאר מעודכנים, ובואו לא נדבר על אותם מפתחי Page Builders למינהם שסביר להניח שהעסק שלהם יסבול רבות משינוי זה, אם לא כרגע אז לבטח בעתיד.

למרות הנאמר – יש הטוענים כי גוטנברג הוא פתח לפריחה ופיתוחים חדשים ומעניינים עבור כל אותם אנשים שציינתי בפסקה הקודמת, אז קחו את הנאמר בערבון מוגבל. בסופו של דבר, אני חושב שזה עניין של השקפה. לפני שנמשיך, הנה מספר נקודות מעניינות:

  • ראשי התיבות WYSIWYG הינם What You See Is What You Get… 🙂
  • העורך גוטנברג נקרא על שם Johannes Gutenberg – ממציא הדפוס באמצעות חלקים נעים לפני יותר מ 500 שנה.
  • גוטנברג נבנה באמצעות React אך לא תאלצו ללמוד React בכדי לפתח בלוקים בגוטנברג (במידה ואתם מפתחי וורדפרס).

העורך של גוטנברג הוא רק הצעד הראשון בעתידה של וורדפרס

רבים האנשים שמתעלמים מכך, אך גוטנברג אינו רק העורך החדש של וורדפרס אלא ההתחלה של משהו הרבה יותר גדול. גוטנברג מניח את אבני הדרך לפיתוחים מלהיבים יותר והוא רק השלב הראשון באסטרטגיה של שלושה שלבים.

בתחילה, וורדפרס תתחדש בעורך תוכן עוצמתי יותר שפותח מאפס. לאחר מכן הפרוייקט יתמקד בתבניות עמוד (page templates) ובשלב האחרון וורדפרס תהיה כזו שאפשר לשנות אותה מהקצה אל הקצה, מעין סוג של Customizer מאד רחב.

אתם יכולים לדמיין כי חידושים אלו יביאו איתן אפשרויות אינסופיות וזהו למעשה שינוי בלתי נמנע על מנת ליישר קו עם התעשייה ולהשאיר את וורדפרס מערכת ניהול התוכן מספר #1 בשנים הבאות.

בפוסט זה אתמקד על השלב הראשון באותה אסטרטגיה והוא העורך החדש – גוטנברג. עורך זה יגיע אלינו מתישהו השנה כאשר וורדפרס 5.0 תצא רשמית. אנו מתקרבים ליום זה מהר מאד והמון אנשים עובדים לילות כימים בכדי להפוך עורך זה למוצר יציב. מפתחי תוספים למינהם גם כן עובדים ללא הפסקה בכדי לספק את התמיכה עבור גוטנברג, ולהם לא מעט עבודה גם כן.

כיצד להתקין את גוטנברג?

עדכון —— התקנת גונטנברג אינה רלוונטית בוורדפרס גירסה 5.0 ומעלה. מוזמנים להמשיך לסעיף הבא.

`התקנת Gutenberg

כפי שציינתי, גוטנברג יחליף את העורך הקלאסי של וורדפרס בגירסת וורדפרס 5.0. לעת עתה הדרך היחידה לשחק עם העורך החדש היא להתקין את התוסף Gutenberg והדרך לבצע זאת היא סטנדרטית ככל התקנת תוסף בוורדפרס:

  • גשו לתוספים > תוסף חדש.
  • חפשו Gutenberg.
  • לחצו על התקן עכשיו.
  • הפעילו את התוסף.

ברגע שהפעלתם את התוסף, האתר שלכם ישתמש בעורך של גוטנברג כברירת מחדל, בדיוק כפי שיהיה בוורדפרס 5.0.


כיצד גוטנברג ישפיע על התוכן הנוכחי באתר שלכם

לאחר שהתקנתם את גוטנברג, ברגע שתערכו עמוד או פוסט מסויים תראו את העורך החדש. כברירת מחדל, גוטנברג תתייחס לתוכן כל העמוד כבלוק HTML יחיד. כפי שאתם יכולים לראות בתמונה, באפשרותכם להשאיר את העמוד כפי שהוא ולערוך אותו בעורך ה HTML אם תרצו ואתם מרגישים נוח לעשות זאת (Edit as HTML).

לפני המרה לבלוקים - Gutenberg

לפני המרה לבלוקים – Gutenberg

בחלק הבא נסביר בהרחבה מהם אותם בלוקים, אז התאזרו בסובלנות…

סביר להניח, כי אם לא תמירו את התוכן לבלוקים המדוברים התוכן ייראה בדיוק אותו דבר עבור הגולשים, כפי שהיה לפני התקנת גוטנברג. אך אם תרצו להשתמש בעורך החדש, תאלצו להמיר את התוכן – את אותו בלוק HTML יחיד, לבלוקים אינדיבידואלים.

בכדי לעשות זאת עליכם ללחוץ על האפשרות "Convert to blocks" המופיעה בדיוק מתחת ל "Edit as HTML״ וזו תמיר את כל התוכן לבלוקים בצורה אוטומטית, כך שתוכלו להתחיל לעבוד עם העורך החדש כפי שיועד לעשות. אך שימו לב כי סביר להניח ותראו שינוי בנראות התוכן לאחר ביצוע פעולה זו, במיוחד אם ישנם אלמטים שאינם סטנדרטים או פונקציונליות מיוחדת בתוכן העמוד.

לאחר המרה לבלוקים - Gutenberg

לאחר המרה לבלוקים – Gutenberg

לכן יש לבצע את הבדיקות הנחוצות לפני שמירת הפוסט ולראות איך הוא נראה בתצוגה מקדימה . באופן כללי יהיה נכון יהיה לבצע את כל השינויים והבדיקות בסביבה מקומית או סביבת Staging ולא לנסות זאת באתר החי. כתמיד, מומלץ גם לבצע גיבוי לאתר הוורדפרס שלכם לפני בדיקות ושינויים מסוג זה.

בואו נתקדם ונסביר מהם בלוקים וכיצד בעצם עובד העורך החדש…


כיצד עובד העורך של גוטנברג

הזכרנו לפני כן כי גוטנברג הוא עורך הבנוי בשיטת הבלוקים, אך מה זה בעצם אומר? בעיקרו של דבר גוטנברג יאפשר לערוך את התוכן באמצעות הרבה בלוקים אינדיבידואלים כאשר בלוקים אלו יאפשרו לכם לבנות עיצובים מורכבים יותר מאשר העורך הקלאסי של וורדפרס.

מהו בעצם בלוק?

בלוק בעצם  יכול להיות כמעט כל דבר. לדוגמה, יכול להיות לכם בלוק עבור:

  • טקסט רגיל
  • תמונות
  • וידאו
  • כפתורים
  • ווידג׳טים (כן, אלו בהם השתמשתם בסרגל הצידי)
  • טבלאות
  • וכדומה…

כל בלוק הוא יישות בפני עצמה אותה תוכלו לשנות בצורה אינדיבידואלית. לצורך הדוגמה ראו בלוק שהוא Paragraph – תוכלו לשנות לו את הרקע, את צבע הטקטס ולהפוך את האות הראשונה לגדולה (Drop Cap).

מעבר לכך תוכלו לשכפל אותו בצורה מאד פשוטה, להוסיף Class לכל בלוק ואף להכניס אותו לרשימת בלוקים בהם תוכלו לבצע שימוש חוזר בפוסטים אחרים (Reusable Blocks) שזו אפשרות מאד שימושית.

גוטנברג בגירסתו האחרונה אף מאפשר שינוי מיקום של אלמנטים באמצעות Drag & Drop שייקל מאד על העבודה. תוכלו גם לשנות מיקום של אלמנטים בלחיצת כפתור. לדוגמה, הנה פוסט בעורך של גוטנברג המכיל שני בלוקים, האחד טקסט והשני תמונה. שימו לב כמה פשוט באיזו מהירות ניתן לשנות את הסדר שלהם על ידי לחיצת כפתור:

אז גוטנברג הוא בעצם סוג של Page Builder?

מממ…. לא בדיוק, לפחות לא בשלב הנוכחי. גוטנברג הולך להקל על העבודה של עיצוב תוכן סטנדרטי כגון פוסטים בבלוג או עמודים בסיסיים, אך הוא אינו תחליף מלא ל Page Builders בתצורתו הנוכחית.

ברמה השטחית, לגוטנברג חסרים שני דברים מהותיים:

  • עמודות גמישות (Flexible Columns) – ישנו Column Block בגירסת בטא, אך הוא רחוק כרגע מלעבוד כראוי והוא די בסיסי.
  • היכולת לבצע Drag & Drop בצורה מלאה – הגירסה האחרונה של גוטנברג מאפשרת לגרור ולשנות סדר של אלמנטים, אך אינה מאפשרת זאת בצורה חופשית ומלאה כפי שניתן לעשות עם Page Builders.

אולי בעתיד (הלא קרוב) גוטנברג יסיר את הצורך ב Page Builders לעריכת התוכן הבסיסית של פוסטים ועמודים. אך כשמדובר על יצירת עמודים מורכבים יותר, כמו עמודי נחיתה לצורך העניין, אלו שמשתמשים ב Page Builders יעריכו את החופש והאפשרויות שכלים אלו מאפשרים להם.

נקודה חשובה לטובת גוטנברג שיש לקחת בחשבון היא שהוא ייצר ויאפשר דרך אחת אחידה ליצירת עימודים בוורדפרס, וזאת לעומת מספר רב של Page Builders שעובדים בצורה שונה מאחד לשני.

לסיכום חלק זה, ייתכן וגוטנברג יחליף את אותם Page Builders ביום מן הימים, אך בשלב הנוכחי, אלו מאפשרים חופש רב יותר בכל מה שקשור לבניית עמודים מורכבים ועצמאיים. נראה דווקא כי אותם Page Builders יתאימו עצמם לעורך החדש ופשוט יאפשרו פונקציונליות נוספת לצד הפונקציונליות של גוטנברג.


כיצד להשתמש בגוטנברג – העורך החדש של וורדפרס

לאחר שהתקנתם את Gutenberg, בואו נראה כיצד להשתמש בו בפועל, כך שכאשר וורדפרס 5.0 תצא רשמית לא תהיו אבודים באפלה…

סקירה מהירה על הממשק

לפני שנתחיל להוסיף בלוקים, בואו נעבור על הממשק של גוטנברג ועל האלמננטים המופיעים בו:

גוטנברג - ממשק וכפתורים (Gutenberg)

גוטנברג – ממשק וכפתורים (Gutenberg)

  • (א) – מאפשר לכם להוסיף בלוקים חדשים.
  • (ב) – כפתורי ה Undo/Redo.
  • (ג) – אינפורמציה על הפוסט – מספר המילים, מספר הכותרות, הבלוקים וכדומה.
  • (ד) – נותן לכם גישה להגדרות העמוד. אפשרויות כגון קטגוריות, תגיות, תאריך, מצב תצוגה וכדומה. מזכיר את הסיידבר בעורך הקלאסי של וורדפרס.
  • (ה) – כאשר אתם עומדים על בלוק אינדיבידואלי, תראו בחלק זה את ההגדרות הספציפיות עבור בלוק זה.
  • (ו) – מאפשר לכם לראות את התצוגה המקדימה של הפוסט, כמו גם לעדכן או לפרסם אותו.
  • (ז) – לאחר שהוספתם מספר בלוקים, זהו האיזור בו תערכו את תוכן הבלוקים / הפוסט.
  • (ח) – אפשרויות נוספות – מעבר לעורך HTML, מעבר לסוג תצוגה שונה (כגון מסך מלא) ועוד..
  • (ט) – קיצורים מהירים להוספת בלוקים.

הוספת בלוקים

כפי שציינו, אתם הולכים להשתמש בבלוקים נפרדים על מנת לבנות את העמוד שלכם. על מנת להוסיף בלוק חדש, עליכם ללחוץ על כפתור הפלוס ולבחור את סוג הבלוק (סוג התוכן) אותו תרצו להוסיף כבדוגמה הבאה:

הוספת בלוקים ב Gutenberg

בתמונה מעלה ניתן לדמיין כי הוספנו בלוק מסוג Paragraph. אך לגוטנברג עוד המון אפשרויות של בלוקים וחלקם אולי קצת נסתרים במבט ראשוני.

מעבר לאפשרות החיפוש של בלוקים, שימו לב כי בזמן לחיצה על אותו כפתור פלוס מוצגים לפניכם הבלוקים שנמצאים הכי הרבה בשימוש. אך אם תגללו מעט מטה, תגלו אפשרויות רבות נוספות המחולקות לפי קטגוריות.

קטגוריות אלו כוללות בלוקים מסוגים שונים – Formatting, Layout Elements, Widgets וכדומה. אלו כוללות טבלאות, ציטוטים, כפתורים, ווידג׳טים, שורטקודים, ואפשרויות הטמעה ממקורות חיצוניים כגון פייסבוק, טוויטר ועוד… לא נרחיב על כל אחת מהקטגוריות (מאמין כי בעתיד) אך עברו עליהן וראו את האפשרויות העומדות בפניכם.

קטגוריות בלוקים - גוטנברג (Gutenberg)

עורך ה HTML בגוטנברג – Code Editor

כפי שאתם מכירים מהעורך הקלאסי, גם בגוטנברג תוכלו בכל שלב לעבור לעורך ה HTML ולערוך את הקוד ישירות. הדרך לעשות זאת הינה באמצעות לחיצה על אותן 3 נקודות בצידו הימני העליון של העורך ובחירת האפשרות Code Editor. מה שיפתיע אתכם כנראה הוא שתראו המון הערות לא ברורות בקוד…

בלוקים כפי שהם נשמרים במסד הנתונים - Gutenberg

בלוקים כפי שהם נשמרים במסד הנתונים – Gutenberg

מהן אותן הערות אתם שואלים? אלו בעצם הבלוקים שהוספתם אחד לאחד. בתמונה מעלה, תוכלו לשים לב כי ישנם מספר שמות של בלוקים. לדוגמה wp:paragraph שמלווה אליו קוד JSON הוא בלוק מסוג Paragraph.

כאשר שיניתם או הוספתם הגדרות לבלוק אינדיבידואלי מסויים, אלו נשמרו יחד עם הבלוק עצמו בפורמט JSON. לדוגמה- צבע הטקסט, צבע הרקע, יישור הטקסט וכדומה.

<!-- wp:paragraph {"align":"center","customBackgroundColor":"#f6d068"} -->
<p style="background-color:#f6d068;text-align:center" class="has-background">The goal of this new editor is to make adding rich content to WordPress simple and enjoyable. This whole post is composed of <em>pieces of content</em>—somewhat similar to LEGO bricks—that you can move around and interact with. Move your cursor around and you’ll notice the different blocks light up with outlines and arrows. Press the arrows to reposition blocks quickly, without fearing about losing things in the process of copying and pasting.</p>
<!-- /wp:paragraph -->

אם תבטלו את גוטנברג, הגדרות הבלוקים יישמרו כשתפעילו אותו בפעם הבאה. עם זאת, העורך הקלאסי לא יתייחס לאלו מכיוון והן HTML Comments.

אם תתנו מבט ב Developer Tools של כרום על אלמנט עם הגדרות מסויימות, תגלו כי אלו נוספו כ Inline CSS ב Frontend.

קיצורי מקלדת בעורך החדש

לנוחיותכם, הנה קיצורי מקלדת עדכניים בהם תוכלו להשתמש בגוטנברג על מננת לייעל את חווית הכתיבה ויצירת הפוסטים והעמודים:

^Hהצג עזרה זו.
Sשימרו את השינויים.
Zבטל את השינויים האחרונים.
Zבצע שוב את הפעולה האחרונה.
,הצג/הסתר סרגל הגדרות צדדי.
^Oלפתוח את תפריט הניווט של הבלוקים.
^`ניווט לחלק הבא של העורך.
^`ניווט לחלק הקודם של העורך.
Nניווט לחלק הבא של העורך (אלטרנטיבה).
Pניווט לחלק הקודם של העורך (אלטרנטיבה).
F10ניווט אל סרגל הכלים הקרוב ביותר.
Mמעבר מהעורך הויזואלי לעורך הקוד.

גוטנברג הוא העתיד

ברגע שתקלטו את הזרימה של כיצד הדברים עובדים עם גוטנברג, תגלו שהוא די אינטואטיבי. בתחילה, כנראה ותתקשו לבצע פעולות פשוטות שנראות מובנות מאליהן – אך ברגע שתכנסו לעניינים, אני מאמין שתתחילו ליצור עמודים ועימודים הרבה יותר מורכבים מאשר בעורך הקלאסי. אל תשכחו אגב כי ניתן להרחיב את גוטנברג ולהוסיף המון סוגי בלוקים חדשים באמצעות תוספים ייעודיים מספריית התוספים של וורדפרס.

אז כן, למרות כל המתנגדים גוטנברג הוא כבר חלק בלתי נפרד מוורדפרס 5.0 ומעלה. למשתמשים הרגילים, גוטנברג יאפשר גמישות רבה יותר לאחר שלב ההסתגלות. בתקווה ששינוי זה יעזור לוורדפרס, מערכת ניהול התוכן שאנו כה אוהבים, לגדול אף יותר.

אם אתם מעוניינים לקבל את העדכונים האחרונים על בשינויים שגוטנברג עובר ועל גירסאות חדשות, תנו מבט בתגית gutenberg# ב Make WordPress Core. אני גם מאד ממליץ לתת מבט בסרטון הבא למרות שהוא קצת ארוך. הוא יישפוך אור על המהות של גוטנברג ומדוע השינוי מבורך:

עוד ייכתב לא מעט על גוטנברג בחודשים הקרובים בסאבי בלוג. אם אתם מעוניינים אגב להכיר דרכים לבטל את גוטנברג תנו מבט בקישור.

המשיכו לעקוב, הרשמו לרשימת התפוצה ואשמח מאד אם תעקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג. כמו תמיד, הערות ושאלות יתקבלו בברכה בתגובות מטה…. 🙂

  • לאה 16 ספטמבר 2018, 20:44

    תודה על פוסט שעושה הרבה סדר, נותן את התמונה הגדולה וגם את הכיוונים העתידיים.
    צילומי המסך וההסברים גם הם מועילים מאוד ועוזרים להבין תכלס מה קורה פה.
    ישר כוח, מחכה להמשך!

  • דן שטרמר 17 ספטמבר 2018, 2:55

    תודה רועי על הסבר מקיף ומפורט. לפני מפר חודשים יצרתי קורס מבוא חינמי המלמד את גוטנברג. אם תרצה, תוכל להוסיף לו קישור.

    https://www.dmdesign.co.il/blog/מבוא-לגוטנברג-קורס/

    • רועי יוסף 17 ספטמבר 2018, 3:17

      מעולה! מאמין שאנשים יגיעו לקורס מהקישור בתגובה שלך.. תודה 🙂

  • רוב 17 ספטמבר 2018, 9:28

    עדיין לא הבנתי מה היתרון שלו.
    זה נותן ליצור בלוקים של מידע כמו שעושים הפייג בילדרים?

  • גואטה עמוס 20 ספטמבר 2018, 8:50

    תודה רועי על ריכוז החומר בצורה ברורה. היו לי ציפיות שבעבודה עם עורך גוטנברג, יהיה ניתן בשונה מהקיים להציב אלמנטים לרוחב ולא רק לאורך כפי שהיה בעבר. כלומר שניתן יהיה להציב בלוק ליד בלוק כשבתוך כל בלוק יהיו אלמנטים שונים על פי בחירה. זה יכול להיות תמונה ליד תמונה או טקסט ליד תמונה וכן הלאה.

    בפועל זה אינו אפשרי וניתן רק להציב בלוק מתחת לבלוק .והשאלה האם לדעתכם זה נמצא בתוכניות ובעתיד זה כן יתאפשר?

    • רועי יוסף 20 ספטמבר 2018, 16:40

      זה בהחלט נמצא בתוכניות, ישנו כבר אלמנט שנקרא Columns המאפשר זאת אך נמצא בגירסת בטא כרגע ויש לו מספר באגים. אך זה משתפר ויהיה אפשרי בעתיד הקרוב.

  • Erella Shmila 17 נובמבר 2018, 23:28

    תודה רועי,
    איך זה יעבוד עם אלמנטור?

  • אילנה בר 6 דצמבר 2018, 22:56

    שלום רועי, אשמח לעיצה ממך מה לעשות עם פוסטים קיימים שכעת עם גרסת וורדפרס 5.0 מוצגים כריקים. שידרגתי לגרסה 5.0 וכעת כל התכנים הקיימים, כולל פוסטים ישנים וגם טיוטות נפתחים כדף לבן. כל התוכן הקודם של מלל ותמונות איננו.

    אשמח לעיצה או אם אתה יכול לכוון אותי להדרכה איך לשנמך חזרה לגרסה הקודמת של וורדפרס לפני התוסף.

    אגב התקנתי את התוסף של העורך הקלאסי – ובשני העורכים, הקלאסי והחדש – הדף נראה לבן. קשה להאמין שלא בדקו את זה לפני שככה שיחררו.

    • רועי יוסף 7 דצמבר 2018, 14:40

      היי אילנה,

      התוכן שלך לא נמחק בעת שדרוג לוורדפרס 5.0, האם כשאת ניגשת לעריכת הפוסט את רואה את התוכן של הפוסט? יכול להיות שאחד התוספים שלך מתנגש בצורה כזו או אחרת, האם כשאת מבטלת את התוספים באתר עדיין את רואה דף לבן?

    • רועי יוסף 8 דצמבר 2018, 2:26

      על מקרה אם את מעוניינת לשנמך גירסת וורדפרס ולחזור לגירסה קודמת את מוזמנת לצפות בפוסט הבא שנכתב בהשראת הסיטואציה אליה נקלעת 🙂 אני מניח שעוד אנשים יתקלו ברצון לשנמך גירסה במיוחד לאחר עדכון רגיש זה של וורדפרס 5.0 ובמידה ונתקלו בבעיות איתו…

  • דורית רוזן 7 דצמבר 2018, 0:21

    וואו, איזו סקירה מקיפה ומפורטת…מניחה שאחזור לפוסט הזה לא מעט פעמים בזמן הקרוב.
    תודה, תודה ושוב תודה!

  • יהודה 7 דצמבר 2018, 9:54

    תודה על הסקירה המעולה!
    אז אם נשים את הקלפים על השולחן, בעצם וורדפרס הולכת להיות המתחרה הקשה ביותר של אלמנטור..
    אכן אלו פני הדברים?

    • רועי יוסף 7 דצמבר 2018, 14:53

      היי יהודה 🙂

      כפי שציינתי בפוסט, גוטנברג לא מהווה תחליף ל Page Builders, בטח לא במצבו הנוכחי. אני מאמין שבעתיד (הרחוק) גוטנברג יספק הרבה מהפונקציונליות של אותם Page Builders, מהר מאד אנו גם נראה המון תוספים שמרחיבים את יכולתיו של גוטנברג ומאפשרים הוספה של המון אלמנטים חדשים לעורך החדש.

      אבל אין לשכוח שבשלב הנוכחי אלמנטים אלו יאפשר אך ורק עריכה של תוכן העמוד או הפוסט כאשר אלמנטור לצורך העניין מאפשר יצירה של Headers, Footers ובעצם יצירה של אתר שלם מה שגוטנברג כרגע לא מאפשר (ואיני יודע האמת אם יאפשר בעתיד או לא).

      בכל מקרה הזמן יגיד את שלו, אך אני בטוח שלחברים מאלמנטור יש עוד לא מעט שנים טובות לפניהם, הם פיתחו מוצר מעולה שקשה יהיה למצוא לו תחליף.

      * למרות הנאמר, אני לא רואה כרגע כיצד בעלי תקציב מתאים יחליטו להשתמש ב Page Builder לבניית האתר שלהם – קיימים לא מעט חסרונות לשימוש באלו…

  • טל 3 פברואר 2019, 11:45

    תודה רבה על ההסבר המעולה!

  • יהודית אביב 20 פברואר 2019, 17:47

    תודה על המידע. לי חסרים המון כלים בסרגל כלים. בפורמט הקודם היה לי סרגל מורחב. איפה אני יכולה להוריד סרגל כלים מורחב?

  • אייל 1 מאי 2019, 11:34

    תודה, האם יש לך המלצה על תוסף בתשלום שיכול לשדרג את אפשרויות העריכה של התוכן? 🙂

    • רועי יוסף 1 מאי 2019, 13:11

      היי אייל,

      מה חסר לך ברמת אפשרויות העריכה למשל?

  • רוית 22 פברואר 2022, 10:54

    תודה רבה על הפירוט אם יש עדכונים ואפשרויות נוספות נשמח

תגובה חדשה

הוסיפו קוד באמצעות הכפתורים מטה. למשל, בכדי להוסיף PHP לחצו על הכפתור PHP והוסיפו את הקוד בתוך השורטקוד. מצאתם שגיאה בפוסט? עדכנו אותנו...

Savvy WordPress Development